Dobrodošli, prijava

Akcijska ponudba

Vsi

Košarica  

Vaša košarica je prazna

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica Na blagajno!

LESEN NOŽ

Odličen pripomoček gospodinjam za namaz potic, zavitkov, razrez štrukljev in koncev potic ...

 


2,10 € z DDV

0025

V seznam želja

Odličen pripomoček gospodinjam za namaz potic, zavitkov, razrez štrukljev in koncev potic ... Ribničanke pa so ga spretno uporabljale tudi pri pripravi izvrstne "ribniške povance".

RIBNIŠKA POVANCA: vlečeno testo (moka, sol, jajce, mlačna voda) gnetemo toliko časa, da se naredijo mehurčki (približno 30 minut), nato ga pustimo pol ure počivati. Med tem časom pripravimo nadev - "filo". Penasto umešamo tri jajca, dodamo sladkor, cimet in drobtine, 25 dag rozin in smetano, pobrano ali posneto z domačega mleka. Pripravljeno testo povlečemo po pomokanem prtu, nanj namažemo nadev z lesenim nožem. Nato s pomočjo prta povanco zvijemo in jo položimo v pekač, namazan z domačim maslom. Pečemo eno uro. deset minut pred koncem pečenja povanco polijemo z domačo smetano ali mlekom, da skorja porumeni. Postrežemo še toplo.

  • Vrsta lesa: javor
  • Dolžina 35cm

30 izdelkov v isti kategoriji