KNJIGA BOŽIČNO DARILO

12,50 

Knjiga Božično darilo je delo avtorice Sonje Pucer in ilustratorke Barbare Koblar.

Knjiga je primerna za otroke od 10 leta dalje.

Samo še 1 na zalogi

Šifra: 2150 Kategorija:

Opis

Odlomki iz knjige
Zdaj tudi po kruhu Feliks ve, da se »nekdaj« zelo razlikuje od »danes«. Babica je bila nekdaj mlada, danes je stara. Nekdaj je ona zdravila druge, danes drugi zdravijo njo. Nekdaj je stanovala na svojem domu, danes stanuje v domu za starejše. Nekdaj je ona skrbela za sina in oba vnuka, danes oni pazijo nanjo. (Str. 14)
Babica tudi zelo dobro ve, da ni učenja brez ponavljanja. Zato mu o vsem, o nožičkih in kamenčkih in brigadi in še o čem, velikokrat ponavlja. Da si bo bolj zapomnil, najbrž.
»Ti si mi res en Srečko,« mu reče.
Ljubše mu je, če ga kliče Feliks. Vendar ji nič ne zameri. Konec koncev – stara je!
Pa spet ne tako stara, da ne bi bila dovzetna za najnovejše računalniške igrice. Igrata jih skupaj na tablici, ki so ji jo kupili za rojstni dan. To je bila Feliksova ideja, zato je tudi prevzel odgovornost, da babico nauči, kako se jo koristno uporablja.
V beležko, v kateri je napisano njeno ime, njen trenutni naslov, ime in naslov njenega sina in njihov domači naslov s telefonsko številko, ji je z druge strani natančno in jasno zapisal navodila za rabo tabličnega računalnika. V glavnem so navodila za igrice, take, ki ji omogočajo malo možganske telovadbe. Feliksu se dozdeva, da je za njegovo babico že malo pozno tako urjenje spomina. Zato pa je toliko bolj prepričan, da to pomaga njemu. Tudi on rad pozabi na mamina in očijeva naročila. Zdi se mu, da je po tem zelo podoben svoji babici. Samo da njega potem kregajo, če česa ne naredi. Za babico pa rečejo, da je stara in da jo morajo pač táko sprejeti.
(Str. 15–16)