Muzejska trgovina Ribnica predstavlja ribniško identiteto s fizično in spletno prodajo izdelkov domače obrti – suhe robe in lončarstva v Rokodelskem centru Ribnica. Njeno osnovno vodilo je, da kupcem zagotavlja verodostojnost in kakovost tistega, kar ponuja in da vsak prodajni artikel predstavlja drobec skupnih značilnosti okolja.

Marca 2011 smo Muzejsko trgovino vsebinsko dopolnili z artikli, ki so povezanimi z dejavnostmi, ki se nahajajo znotraj zavoda (Muzej, Galerija, Rokodelstvo,  občasne razstave).

Spletna trgovina Rokodelskega centra omogoča dostop do izdelkov suhe robe in lončarstva kar iz vašega doma. V njej si lahko poleg tradicionalnih izdelkov suhe robe in lončarstva izberete tudi izdelke oblikovalcev, ki se trudijo, da bi les in suha roba živela v sedanjosti in tudi prihodnosti.

Namen spletne trgovine je predstaviti in ponuditi izdelke suhorobarjev in lončarjev tudi uporabnikom  svetovnega spleta, ki bodo med pestro izbiro izdelkov v trgovini zagotovo našli uporabne izdelke zase, primerna darila za svoje najbližje in tudi za poslovne partnerje.

NAŠA ZGODBA

Naša zgodba se je začela leta 1492, ko je avstrijski cesar Friderik III. zaradi nenehnih turških vpadov in številnih slabih letih izdal za ribniško območje prav poseben privilegij, imenovan krošnjarski patent, ki je dovoljeval prosto trgovanje z živino, suknom, oljem, maslom, platnom ter domačimi lesenimi in lončenimi izdelki. Zaradi tega privilegija je šla ribniška roba že v 15. stoletju v svet. Razvila se je potujoča trgovina z izdelki, ki so jih nosili s krošnjo na ramenih, imenovana krošnjarstvo.

Privilegij, ki je bil izdan kot začasni ukrep, je s kasnejšimi potrditvami tudi drugih vladarjev, postal pravna podlaga za razvoj krošnjarske trgovine, ki že stoletja določa življenje tukajšnjega človeka.

Če ribniški krošnjar še ni potrkal na vaša vrata, vas vabimo, da vstopite v našo spletno trgovino, kjer lahko izbirate med skrbno izbranimi lesenimi in lončarskimi izdelki.

 

 

 

 

Naša Zgodba6

OBRAZI ROKODELSKIH IZDELKOV

Za našimi izdelki stojijo Oni, rokodelci, ki s svojim znanjem in spretnostmi bogatijo naše območje ter s svojimi rokami ustvarjajo izdelke iz lesa in gline. Samo za vas smo izbrali najboljše. Vsak izdelek zato nosi izraz rokodelca in pridih tradicije.

 

Obrazi Rokodelskih Izdelkov3

KO SE SREČATA TRADICIJA IN SODOBNOST

Oplemenitena dediščina izdelovanja lesenih izdelkov, z novim sodobnim pristopom se kaže v izdelkih blagovne znamke Ribrand. Z izdelki Ribrand želimo tradicijo preoblikovati v novo zgodbo.

Ime Ribrand je skovanka besede Ribnica in brand. Izgovarja se kot »rebrand«, kar pomeni prenovo nečesa, kar že obstaja.

Pri izdelkih Ribrand gre za preproste in mikavne, dosledno izdelane izdelke z dušo, ki se lepo podajo vsaki kuhinji, sodobni ali tradicionalni.

 

Ribrand Oglas

2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni