Glinen pravokoten pekač z ročaji

46.90 

Podolgovat glinen pekač je primeren za peko kruha, potic, pečenk, krompirja, prebranca in drugih jedi.

Na zalogi

Šifra: 1057 Kategoriji: ,

Opis

Lončarstvo v Ribniški dolini je bilo vedno pomembna obrt in to mesto še vedno uspešno ohranja. Sodobni lončarski izdelki še vedno ohranjajo prvinskost oblik in ornamentov. Z lončarsko šolo v Rokodelskem centru Ribnica skrbimo tudi, da se tradicionalno lončarsko znanje uspešno prenaša na mlajše rodove.

Vsi izdelki v naši trgovini so ročno delo in so nastali pod rokami naših marljivih ribniških lončarjev. Prav zaradi tega je vsak izdelek unikaten in se lahko malenkostno razlikuje oz. odstopa od navedenih mer in slike.

Hvala, ker z nakupom podpirate izumirajočo lončarsko obrt v Ribniški dolini ter slovensko rokodelstvo.

 

nasvet izdelovalca za uporabo in vzdrževanje

– Pred prvo uporabo pekač namočite v hladni vodi (lahko tudi do 24 ur).
– Nato ga pred peko dobro osušite (neglazirano dno pekača obrnjeno navzgor).
– Izogibajte se naglim temperaturnim spremembam!
– Ne postavljajte pekača neposredno na ogenj!
– Ne postavljajte hladnega pekača iz hladilnika v predčasno ogreto pečico!
– Ne postavljajte vročega pekača na hladno površino (kovina, marmor)!
– Temperatura žganja v pečici je do 250 stopinj celzija.
– Priporočamo ročno čiščenje z blagimi sredstvi za pomivanje posode.

Dodatne informacije

Mere

35 x 20 x 8,5 cm

Material

glina